Recepty

Tapiokový sen

09.11.2022

Tapioka je sice bezlepková, ale obsahuje velké množství lehce stravitelných škrobů, proto by se to s ní nemělo přehánět. Jednou za čas však tapiokové perličky za tu námahu a za hřích stojí. Tento recept vyvažuje vyšší glykemický index tapioky přidáním kokosového mléka, skořice a malin, které jsou bohaté na vlákninu a fytonutrienty. Jak skořice, tak...

Košťálová zelenina je bohatá na vitamíny C, E a K, dále na kyselinu listovou, folát, minerály a betakaroteny. Kromě toho obsahuje glukosinoláty, které jsou vysoce protizánětlivé. Organické sloučeniny síry, obsažené v košťálové zelenině, pomáhají tělu detoxikovat a velké množství vlákniny krmí přátelské bakterie v našich střevech. Potřebujeme ještě...

Pojďme tělu dodat co potřebuje přirozenou cestou. Tento recept snoubí mnoho super potravin bohatých na vitaminy, minerály, antioxidanty a methylační adaptogeny. Chutná, vyživí a v těle podpoří mnoho prospěšných procesů.

Kombinace mrkve a koriandru je prostě nedostižitelná. Tato krémová polévka dokonale zahřeje na těle i duši při sychravých podzimních dnech. Je jednoduchá a rychlá, ale chutná jako v luxusní restauraci.

Do komerčních paštik se schová kde co. Vyrobit si domácí paštiku je jednoduší, než by se mohlo zdát. Jakmile jednou zkusíte, určitě si to zamilujete. Vymyslet se dá mnoho nejrůznějších receptů. Do paštik se hodí jak ovoce, tak ořechy ale třeba i houby, a i trocha alkoholu. Tato paštika v sobě kombinuje sladkost sušeného ovoce spolu s vůní rozmarýnu...

Tento lahodný, originální a zdravý recept je vhodný pro oběd, večeři, nebo třeba rychlou svačinku. Můžeme ho jíst teplý rovnou z pece nebo vychladlý. Tato kombinace nám dodá dostatek stabilní energie. Celer poskytne spooooustu vlákniny pro naše střevní kamarády, B vitaminy, antioxidanty a minerály jako fosfor, draslík a mangan. Ořechy pak doplní o...

Brokolice je královnou zelenin! Má nízký glykemický index a obsahuje karotenoidy, které chrání naše tkáně před poškozením volnými radikály a také spoustu sirných sloučenin, které podporují přirozené detoxikační procesy organismu. Díky kombinaci brokolice, těsta z oříšků a semínek a vajec, nám tento quiche poskytne i obrovské množství prospěšné...

Příroda nám na podzim chce skutečně osladit život. Ze všech stran se na nás usmívají slaďoučká jablíčka, sem tam na nás mrknou šťavnaté hrušky a na zem právě padají první oříšky, které k ovoci výborně ladí. Pokud máte štěstí, v těchto na větvích ulovíte ještě posledních pár švestek. Možná jich bude jen hrstka, ale za to budou krásně šťavnaté...

Podzimního ovoce a zeleniny můžeme snadno a chutně využít ve zdravém pečení. Proč se ládovat nezdravou, přeslazenou mramorovou buchtou, která má spoustu kalorií a žádné nutrienty? Úžasně zdravou a chutnou alternativu vytvoříte tááááák snadno. 10 min přípravy, 45 min pečení a máte snídani nebo sváču, která vyživuje a hojí. Pojďme na to...

Játra jsou úžasně bohatou potravinou překypující nutrienty. Rozhodně se je vyplatí konzumovat, protože 100g jater nám poskytne 1 000% DDD vitaminu A, 3 460% DDD vitamínů B12, 65% DDD folátu a 250% DDD riboflavinu. Dále obsahuje velké množství železa, mědi a cholinu. V době kdy jsou nám odevšad předkládány prázdné kalorie, se nám takové bohatství...