Tapiokový sen

Tapioka je sice bezlepková, ale obsahuje velké množství lehce stravitelných škrobů, proto by se to s ní nemělo přehánět. Jednou za čas však tapiokové perličky za tu námahu a za hřích stojí. Tento recept vyvažuje vyšší glykemický index tapioky přidáním kokosového mléka, skořice a malin, které jsou bohaté na vlákninu a fytonutrienty. Jak skořice, tak maliny nám pomáhají regulovat hladinu krevního cukru. Jako se všemi škroby, i s tapiokou je to nejdůležitější nejíst velké množství najednou. Rozdělte si ji tedy do více menších porcí :)
Ingredience:
- 1 hrnek tapiokových perel
- 500 ml kokosového mléka
- 1,5 lžičky skořice
- 1/4 lžičky kardamomu
- 300 g mražených lesních malin
- velká hrst kešu oříšků
- čekankový sirup na doslazení
Postup:
Hrnek tapioky dáme do velkého hrnce a zalijeme cca 1,5 litrem vroucí vody, rychle dobře promícháme, aby se perličky neslepily a za stálého míchání vaříme asi 10 - 15 minut, dokud není tapioka průhledná
V druhém hrnci prohřejeme kokosové mléko s 1/2 lžičkou skořice, kardamomem a čekankovým sirupem
Uvařenou tapioku scedíme a propláchneme pod studenou vodou, perličky nasypeme do kokosového mléka, promícháme a přivedeme těsně pod bod varu a poté necháme lehce zchladnout, kosovou tapioku přendáme do skleniček
Mražené maliny rozehřejeme a teplé dáme do mixéru se zbytkem skořice, kešu oříšky a rozmixujeme (můžeme dosladit čekankovým sirupem)
Vzniklou malinovou pastu rozprostřeme na tapioku do skleniček a celé necháme vychladnout