Mrkvová polévka s koriandrem

Kombinace mrkve a koriandru je prostě nedostižitelná. Tato krémová polévka dokonale zahřeje na těle i duši při sychravých podzimních dnech. Je jednoduchá a rychlá, ale chutná jako v luxusní restauraci.
Ingredience:
- 7 středních mrkví
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 kousek čerstvé kurkumy (1/2 palce)
- Svazek koriandru
- nebo 1/2 lžičky sušené kurkumy
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 3/4 lžičky pískavice
- 2 lžíce kokosového oleje
- sůl
Postup:
Ve větším hrnci rozpustíme kokosový olej a lehce na něm orestujeme cibuli
Když cibulka trochu změkne, přidáme mrkev nakrájenou na plátky a asi 5 minut restujeme
Po té přidáme nasekaný česnek a po chvilce i koření a promícháme
Když se česnek a koření rozvoní, nalijeme do hrnce asi 0,5 litru uvařené vody, osolíme, přiklopíme pokličkou a necháme dusit dokud není mrkev měkká
Lístky koriandru oddělíme od stonků a dáme stranou, stonky nasekáme a přidáme do hrnce k mrkvi
Obsah hrnce rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem, postupně přiléváme potřebné množství uvařené vody, do hotového krému přidáme nasekané listy čerstvého koriandru a můžeme servírovat