Mrkvová polévka s koriandrem

04.11.2022

Kombinace mrkve a koriandru je prostě nedostižitelná. Tato krémová polévka dokonale zahřeje na těle i duši při sychravých podzimních dnech. Je jednoduchá a rychlá, ale chutná jako v luxusní restauraci.

Ingredience: 

  • 7 středních mrkví
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 kousek čerstvé kurkumy (1/2 palce)
  • Svazek koriandru
  • nebo 1/2 lžičky sušené kurkumy
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 3/4 lžičky pískavice
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • sůl

Postup:

Ve větším hrnci rozpustíme kokosový olej a lehce na něm orestujeme cibuli


Když cibulka trochu změkne, přidáme mrkev nakrájenou na plátky a asi 5 minut restujeme


Po té přidáme nasekaný česnek a po chvilce i koření a promícháme


Když se česnek a koření rozvoní, nalijeme do hrnce asi 0,5 litru uvařené vody, osolíme, přiklopíme pokličkou a necháme dusit dokud není mrkev měkká


Lístky koriandru oddělíme od stonků a dáme stranou, stonky nasekáme a přidáme do hrnce k mrkvi


Obsah hrnce rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem, postupně přiléváme potřebné množství uvařené vody, do hotového krému přidáme nasekané listy čerstvého koriandru a můžeme servírovat