Jáhlový koláč se švestkami

Příroda nám na podzim chce skutečně osladit život. Ze všech stran se na nás usmívají slaďoučká jablíčka, sem tam na nás mrknou šťavnaté hrušky a na zem právě padají první oříšky, které k ovoci výborně ladí. Pokud máte štěstí, v těchto na větvích ulovíte ještě posledních pár švestek. Možná jich bude jen hrstka, ale za to budou krásně šťavnaté a slaďoučké. Jak s nimi naložit?
Ingredience:
- 1 šálek jáhel
- 2 šálky mletého máku
- 2,5 šálku vody
- 0,5 šálku rozinek
- 2 vejce
- Švestky
- Skořice
- Kůra
a šťáva z půlky
citrónu
- Máslo a mouka na vymazání formy
Příprava:
Jáhly, rozinky a mák uvaříme a necháme vychladnout
Troubu rozehřejeme na 170°C
Do vychladlých jáhel přidáme rozšlehaná vejce a citronovou kůru a směs rozprostřeme do připravené formy
Na jáhly poklademe rozpůlené a vypeckované švestky, posypeme skořicí a dáme na 35 - 40 minut do trouby