Houby s dýní aneb podzimní pohlazení

10.09.2022

Lahodný a levný podzimní pokrm plný vitamínů, minerálů, vlákniny a fytonutrientů. Vyživí tělo, posílí imunitní systém, podpoří zdraví mozku, nakrmí mikrobiom a hlavně chutná.

Ingredience:

  • Lesní houby
  • Dýně hokaido
  • Kadeřávek
  • Růžičková kapusta
  • Cibule
  • Ghí nebo máslo
  • Česnek
  • Rozmarýn
  • Šalvěj
  • Sůl a pepř

Příprava:

Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. V nepřilnavém hrnci nebo woku rozehřejeme máslo, nasypeme na něj houby s nasekaným rozmarýnem a šalvějí posolíme, zakryjeme pokličkou a necháme dusit.

Zatímco se houby dusí, nakrájíme dýni, cibuli a kadeřávek na plátky a růžičkovou kapustu na čtvrtky. 

V dalším kastrolu rozehřejeme máslo nebo ghí a pomalu na něm restujeme dýni, dokud nezměkne. 

Jakmile je dýně téměř měkká, přidáme cibuli a růžičkovou kapustu, posolíme, opepříme a necháme dusit, zakryté pokličkou. 

Houby odkryjeme, aby se uvolněná voda mohla odpařit a občas zamícháme, aby se nepřichytily.

K zelenině přidáme kadeřávek, promícháme a necháme 2 minutky změknout. Hotovou zeleninu servírujeme s bylinkovými houbami.