Houby s dýní aneb podzimní pohlazení

Lahodný a levný podzimní pokrm plný vitamínů, minerálů, vlákniny a fytonutrientů. Vyživí tělo, posílí imunitní systém, podpoří zdraví mozku, nakrmí mikrobiom a hlavně chutná.
Ingredience:
- Lesní houby
- Dýně hokaido
- Kadeřávek
- Růžičková kapusta
- Cibule
- Ghí nebo máslo
- Česnek
- Rozmarýn
- Šalvěj
- Sůl a pepř
Příprava:
Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. V nepřilnavém hrnci nebo woku rozehřejeme máslo, nasypeme na něj houby s nasekaným rozmarýnem a šalvějí posolíme, zakryjeme pokličkou a necháme dusit.
Zatímco se houby dusí, nakrájíme dýni, cibuli a kadeřávek na plátky a růžičkovou kapustu na čtvrtky.
V dalším kastrolu rozehřejeme máslo nebo ghí a pomalu na něm restujeme dýni, dokud nezměkne.
Jakmile je dýně téměř měkká, přidáme cibuli a růžičkovou kapustu, posolíme, opepříme a necháme dusit, zakryté pokličkou.
Houby odkryjeme, aby se uvolněná voda mohla odpařit a občas zamícháme, aby se nepřichytily.
K zelenině přidáme kadeřávek, promícháme a necháme 2 minutky změknout. Hotovou zeleninu servírujeme s bylinkovými houbami.