Exotická játra s černuchovou řepou

05.11.2022

Pojďme tělu dodat co potřebuje přirozenou cestou. Tento recept snoubí mnoho super potravin bohatých na vitaminy, minerály, antioxidanty a methylační adaptogeny. Chutná, vyživí a v těle podpoří mnoho prospěšných procesů.

Ingredience:

  • 500 g kuřecích jater
  • 4 cibule
  • 2 červené papriky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 šálek čerstvého ananasu
  • 1/2 granátového jablka
  • 1 lžíce římského kmínu
  • 2 kokosového oleje
  • 4 vařené červené řepy
  • 1 lžíce černuchového oleje
  • svazek čerstvého koriandru
  • sůl a pepř

Postup:

3,5 cibule nasekáme nadrobno, papriku a ananas nakrájíme na malé kostičky a česnek prolisujeme 

V kastrolu rozehřejeme 2 lžíce kokosového a pomalu na něm restujeme cibuli asi 10 minut

Zatím si nakrájíme červenou řepu a 1/2 cibule na malé kostičky nebo tenké plátky, dáme do mísy a přidáme sůl, černuchový olej, lžíci limetkové šťávy a hrst nasekaných koriandrových listů a promícháme

Když cibule změkne, přidáme papriku, ananas a česnek a necháme dalších asi 5 minut restovat

Nakonec směs v kastrolu poprášíme lžící římského kmínu, zakapeme limetkovou šťávou, dobře promícháme minutku necháme koření rozvonět

Směs v hrnci osolíme, opepříme, přidáme pokrájená kuřecí játra a restujeme dokud nejsou hotová

K udělaný, játrům přidáme bobule granátového jablka a nasekaný koriandr