Exotická játra s černuchovou řepou

Pojďme tělu dodat co potřebuje přirozenou cestou. Tento recept snoubí mnoho super potravin bohatých na vitaminy, minerály, antioxidanty a methylační adaptogeny. Chutná, vyživí a v těle podpoří mnoho prospěšných procesů.
Ingredience:
- 500 g kuřecích jater
- 4 cibule
- 2 červené papriky
- 4 stroužky česneku
- 1 šálek čerstvého ananasu
- 1/2 granátového jablka
- 1 lžíce římského kmínu
- 2 kokosového oleje
- 4 vařené červené řepy
- 1 lžíce černuchového oleje
- svazek čerstvého koriandru
- sůl a pepř
Postup:
3,5 cibule nasekáme nadrobno, papriku a ananas nakrájíme na malé kostičky a česnek prolisujeme
V kastrolu rozehřejeme 2 lžíce kokosového a pomalu na něm restujeme cibuli asi 10 minut
Zatím si nakrájíme červenou řepu a 1/2 cibule na malé kostičky nebo tenké plátky, dáme do mísy a přidáme sůl, černuchový olej, lžíci limetkové šťávy a hrst nasekaných koriandrových listů a promícháme
Když cibule změkne, přidáme papriku, ananas a česnek a necháme dalších asi 5 minut restovat
Nakonec směs v kastrolu poprášíme lžící římského kmínu, zakapeme limetkovou šťávou, dobře promícháme minutku necháme koření rozvonět
Směs v hrnci osolíme, opepříme, přidáme pokrájená kuřecí játra a restujeme dokud nejsou hotová
K udělaný, játrům přidáme bobule granátového jablka a nasekaný koriandr