Chlebík s mrkví, hruškou a zázvorem

12.09.2022

Podzimního ovoce a zeleniny můžeme snadno a chutně využít ve zdravém pečení. Proč se ládovat nezdravou, přeslazenou mramorovou buchtou, která má spoustu kalorií a žádné nutrienty? Úžasně zdravou a chutnou alternativu vytvoříte tááááák snadno. 10 min přípravy, 45 min pečení a máte snídani nebo sváču, která vyživuje a hojí. Pojďme na to...

Ingredience:

  • 2 (opravdu) tvrdé hrušky
  • 4 větší mrkve
  • 150g kešu oříšků
  • 2 lžíce strouhaného zázvoru
  • 6 vajec
  • 1 lžička sody
  • 2 lžíce maca prášku
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžíce panenského kokosového oleje
  • 1 velká hrst rozinek
  • Citronová šťáva

Příprava:

Hrušky a mrkev nastrouháme do mísy na hrubém struhadle. Přidáme rozinky, zázvor, macu, skořici a lžičku sody.

Kešu oříšky nameleme nebo rozmixujeme do mouky a přisypeme do misky.

Vejce rozšleháme nebo rozmixujeme s kokosovým olejem a přilijeme ke směsi v míse. Dobře promícháme, přidáme citronovou šťávu a znovu promícháme.

Hotovou směs nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 150°C - 170°C cca 35 - 45 min ( podle špejlového testu)