Chlebík s mrkví, hruškou a zázvorem

Podzimního ovoce a zeleniny můžeme snadno a chutně využít ve zdravém pečení. Proč se ládovat nezdravou, přeslazenou mramorovou buchtou, která má spoustu kalorií a žádné nutrienty? Úžasně zdravou a chutnou alternativu vytvoříte tááááák snadno. 10 min přípravy, 45 min pečení a máte snídani nebo sváču, která vyživuje a hojí. Pojďme na to...
Ingredience:
- 2 (opravdu) tvrdé hrušky
- 4 větší mrkve
- 150g kešu oříšků
- 2 lžíce strouhaného zázvoru
- 6 vajec
- 1 lžička sody
- 2 lžíce maca prášku
- 2 lžičky skořice
- 1 lžíce panenského kokosového oleje
- 1 velká hrst rozinek
- Citronová šťáva
Příprava:
Hrušky a mrkev nastrouháme do mísy na hrubém struhadle. Přidáme rozinky, zázvor, macu, skořici a lžičku sody.
Kešu oříšky nameleme nebo rozmixujeme do mouky a přisypeme do misky.
Vejce rozšleháme nebo rozmixujeme s kokosovým olejem a přilijeme ke směsi v míse. Dobře promícháme, přidáme citronovou šťávu a znovu promícháme.
Hotovou směs nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 150°C - 170°C cca 35 - 45 min ( podle špejlového testu)